Bedankt en tot volgend jaar!
24 t/m 27 september 2020

Tilburg Culinair 2019

vier dagen genieten in het hart van de stad

Tilburg Culinair is een jaarlijks terugkerend festijn dat plaatsvindt op het Louis Bouwmeesterplein in het hart van de stad. Tien toprestaurants uit Tilburg en omgeving trakteren het publiek vier dagen lang op de de beste gerechten en lekkerste wijnen. Tilburg Culinair vindt dit jaar plaats van 26 tot en met 29 september 2019.

Patrick Verbuntprijs

wie maakt het beste gerecht?

Het beste gerecht van Tilburg Culinair wordt ieder jaar beloond met de Patrick Verbuntprijs. De prijs wordt ieder jaar tijdens Tilburg Culinair uitgereikt en is een eerbetoon aan de in 2010 overleden horeca-ondernemer Patrick Verbunt, mede-oprichter van Tilburg Culinair.

Juryvoorzitter in 2019 is Carlo Chantrel, chefkok van sterrenrestaurant De Zwaan uit Etten-Leur.

Tientallen gerechten

ook vegetarisch

De gerechtencommissie van Tilburg Culinair houdt behoorlijk wat grip op de gerechten die tijdens het festival te verkrijgen zijn. Op die manier zorgt de organisatie dat bezoekers veel verschillende gerechtjes kunnen proeven. Tijdens Tilburg Culinair worden tientallen gerechten geserveerd die uiteenlopen van eenvoudig tot aardig complex, gewaagd of experimenteel. De restaurants houden ook rekening met mensen die liever geen vlees eten. Alle deelnemende restaurants serveren één of meer vegetarische gerechten.

Organisatie en bestuur

Tilburg Culinair 2019

Het bestuur van Tilburg Culinair bestaat uit voorzitter Ton van der Aa, penningmeester Roy Kwantes en de bestuursleden Maicol van den Oetelaar, Alex Otten, Jeroen Rosenberg en Patrick van der Weijden.

Tilburg Culinair wordt mogelijk gemaakt dankzij de inzet van meer dan 35 vrijwilligers.

Onovertroffen sfeer

Bekijk de foto's van eerdere jaren

De sfeer tijdens Tilburg Culinair is niet te overtreffen. Op de website van Tilburg.com staan geweldig veel foto’s. Bekijk bijvoorbeeld de foto’s uit 2017 (vrijdag, zaterdag, zondag) en 2018 (donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag). Op diezelfde site is ook een compleet overzicht van beelden vanaf 2013 te zien.

Winnaars Patrick Verbunt Prijs Winnaars Patrick Verbunt Prijs

Deze Culinaire Helden

reikten de Patrick Verbunt Prijs uit

Ieder jaar bepaalt een topkok het beste gerecht van Tilburg Culinair. Dit zijn ze de culinaire helden die de afgelopen jaren jureerden in het kader van de prestigieuze Patrick Verbunt Prijs.

Carlo Chantrel 2019
Onno Kokmeijer 2018
Adrian Zarzo 2017
Gerrit Greveling 2016
Dick Middelweerd 2015
Jog Schipflinger 2014
Robèrt van Beckhoven 2013
Gerrit Greveling 2012
Robert Kranenborg 2011