Restaurant Taste! serveert het beste gerecht van Tilburg Culinair 2018

21 juni 2019

Restaurant Taste! heeft donderdagavond de Patrick Verbuntprijs gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het restaurant dat tijdens Tilburg Culinair het beste gerecht op de kaart heeft staan. Taste! won de prijs met twee bereidingen van paling, een gerecht dat volgens Kokmeijer perfect uitgevoerd is.

Een deskundige jury onder leiding van chefkok Onno Kokmeijer heeft donderdagavond alle gerechten beoordeeld. “Het is bijna magic”, zei Kokmeijer over het gerecht van het Tilburgse restaurant Taste!. “Fantastisch mooie smaken. Jezus, die paling is lekker.” De winnaar ging naar huis met een schilderij van de Tilburgse kunstenaar Rob van Trier.

De tweede plaats was voor de Houtloods, ook uit Tilburg. De Houtloods serveert een bijzonder gerecht van Zeebaars met oester en komkommer dat volgens de jury gekenmerkt wordt door verfijning en verfrissing. Kokmeijer gaf hoog op over de beleving die De Houtloods neer weet te zetten. “Ze hebben iets fantastisch.”

De bronzen medaille was voor Otori uit Oisterwijk. Kokmeijer roemde de rijke, Aziatische smaken van de coquille met gamba’s die het restaurant uit Oisterwijk serveert.

Alle winnende gerechten zijn tijdens Tilburg Culinair verkrijgbaar.